KSA:K NETWORK
ISTORIC ECHIPA CONTACTE
ARCHIVE
select year


» Ksa:k » Proiectul RO-MD/Moldova in doua scenarii | SEMINAR INTERDISCIPLINAR

SEMINAR INTERDISCIPLINAR
in cadrul proiectului RO-MD/Moldova in doua scenarii

[switch to english]

Seminarul este organizat de Centrul pentru Arta Contemporana – KSAK in parteneriat cu Asociatia Vector.

Perioada: 25-26 Octombrie, 2008

Locatie: Muzeul Literaturii Romane, M.Kogalniceanu, str. 31 August 1989, Chisinau

Seminarul va fi structurat in doua sesiuni. In prima se va face analiza contextului actual si inter-relatiilor dintre Romania si Moldova privita si comentata din Moldova, dar si din afara frontierei UE.

Moderator (sesiunea I): Matei Bejenaru-artist vizual/presedinte Vector si co-organizator al proiectului RO-MD/Moldova in doua scenarii.

Cea de-a doua sesiune va fi dedicata prezentarii practicilor curatoriale si strategiilor artistice ce exploreaza contextele teritorilor divizate. Aceasta parte a seminarului este importanta sub aspectul mediatizarii inter-relatiei RO-MD si localizarii acesteia intr-un context international mai larg, prin prezentarea si comentarea unor cazuri diferite: divizarea pe principiul religios, etnic dar si a principiului supravietuirii in contexte politice dificile din Myanmar (Burma) prezentata de Jay Koh-artist, manager cultural/Ulaanbaatar-Berlin, abordarea contextului economic si social din cele doua ex-regiuni divizate (RDG si RFG) ai Germaniei unificate prezentate de Laura Schleussner - curator independent/Berlin, precum si vizualizarii unor scenarii de apropiere culturala a celor doua Moldove intr-un nou context geo-politic si regional de Catalin Gheorghe-curator/Iasi si Lilia Dragneva-curator/Chisinau.

Moderator (sesiunea II): Stefan Rusu-artist vizual/curator al proiectului RO-MD/Moldova in doua scenarii.

Participanti: Artisti vizuali, curatori si experti (sociologi, istorici, analisti politici din Moldova si Romania):

Matei Bejenaru/Iasi, Flavius Solomon/Iasi, Sorin Bocancea/Iasi, Catalin Gheorghe/Iasi, Stefan Rusu/Chisinau, Dumitru Crudu/Chisinau, Igor Casu/Chisinau, Laura Schleussner/Berlin, Jay Koh/Ulaanbataar-Berlin, Lilia Dragneva/Chisinau, Tatiana Fiodorova/Chisinau, Ghenadie Popescu/Chisinau, Vadim Tiganas/Chisinau, Igor Scerbina/Chisinau, Maxim Cuzmenco/Chisinau, Denis Bartenev/Chisinau.

RO-MD/Moldova in doua scenarii investigheaza comparat situatia actuala si contextele: social-politic si economic din cele doua Moldove (Regiunea Moldova din Romania si actuala Republica Moldova).

RO-MD/Moldova in doua scenarii este organizat de KSAK- Centrul pentru Arta Contemporana, Chisinau in parteneriat cu Asociatia VECTOR, Iasi, Romania.

RO-MD/Moldova in doua scenarii este produs cu suportul financiar al INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN prin Programul CANTEMIR, Bucuresti, Programului PATTERNS/ERSTE Foundation, Viena, MONDRIAAN Stichting, Amsterdam.

* Centrul pentru Arta Contemporana, Chisinau -[KSA:K] este o institutie independenta, non-profit inregistrata in 2000. Strategia Centrului este axata pe promovarea formelor culturale si practicilor artistice, care reflecta dinamica transformarilor sociale, politice si economice a societatii. Centrul sustine activitati de advocacy in promovarea politicilor culturale adecvate, definirea si consolidarea pozitiei artistului, a practicilor artei contemporane in societate.

* Asociatia Vector> este o asociatie culturala non-profit care este preocupata de producerea programelor expozitionale si educationale, activitati de cercetare si editare, analizeaza relatiile dintre practicile artei si culturii vizuale si contextul socio-politic. Vector> sprijina acele practici artistice legate de rearticularea sociala, constientizarea politica si restructurarea economica care solicita o analiza critica si reflexiva ce ar putea oferi coordonatele unei reorientari a atitudinilor si comportamentelor din perspectiva actiunii culturale. ( www.periferic.org)

Stefan Rusu- artist, curator
Curator al proiectului RO-MD/Moldova in doua scenarii

Centrul pentru Arta Contemporana -[KSA:K],
Str. Independentei 1, Post code 2043,
Chisinau, Republic of Moldova
Tel. +37322 772507,
tel/fax: +37322 573395
KSA:K 1996-2012
ksak.info@mail.md

KSA:K HOME Kinovari Imitatzia Virtual Expo Identity Signs Virtual Expo Virtual Museum Collection 1996-99 Huge collection : bio : works of artists from Moldova