KSA:K NETWORK
ISTORIC ECHIPA CONTACTE
ARCHIVE
select year
2004
» CarbonArt [en|ro]
» Atelier TV [ro|ru]

AlteArte - The First ArtTV in Moldova
Contemporary Art Virtual Museum
International Contemporary Art Network» Ksa:k » 2004 | Atelier TV

Atelier TV

[]

Centrul pentru Arta Contemporana, Chisinau [ksa:k], in colaborare cu Relations, Berlin, Germania, lanseaza un proiect unic ce are drept scop producerea si difuzarea pe teritoriul Republicii Moldova a unei emisiuni televizate in domeniul Artei Contemporane, cu genericul "Alte Arte".

In vederea crearii unei echipe de reporteri-colaboratori, care vor contribui la realizarea acestei emisiuni, se anunta organizarea unui atelier de formare in domeniul producerii televizate.

Atelierul va fi condus de 3 specialisti, profesionisti din domeniul vizualului:
Razvan Georgescu, producatorul emisiunii culturale "Metropolis", canalul ARTE (Germania)
Hans Zimmermann, operator (Germania)
Torsten Essig, editor de imagine (Germania)

Publicul: sunt invitati sa participe persoane in varsta de 18-40 de ani; reporteri; persoane implicate in activitati din domeniul culturii, artelor, cinema, televiziune; studenti ai facultatilor de ziaristica, regie, arte.

Scopul: crearea unei echipe de colaboratori si formarea acesteia pentru producerea emisiunii televizate in domeniul artei contemporane cu genericul "Alte Arte".

Perioada si locul de desfasurare a atelierului este 29 martie -3 aprilie 2004, Colegiul de Arta Plastica "Al. Plamadeala" Chisinau.

Conditiile:

Candidatii trebue sa prezinte la Centrul de Arta (in persoana, prin posta electronica sau fax) un dosar de participare ce va include:

  1. Un CV detaliat (cu indicarea exacta a adresei postale, telefonului si adresei electronice pentru contact)
  2. Doua scenarii detaliate pentru reportaj in limba romana:
    • scenariu pentru unul din evenimentele artisitice internationale, cum ar fi: Art Basel 2004 - cel mai mare show, Festival de Arta; Manifesta 4 - Bienala Europeana de Arta Contemporana; Oberhausen - Festivalul International de Film Scurt Metraj; Bienala Sao Paulo - Bienala Internationala de Arta Contemporana,; VIPER Basel - Festival International de Arta Video si Media, etc.
    • b) scenariu la dorinta despre un subiect local sau regional (Europa Centrala si de Est, CSI) cu referinta la o expozitie sau prezentarea unui artist.
Volumul fiecarui scenariu/script nu trebuie sa depaseasca o pagina A4.

Limba de comunicare in cadrul atelierului este engleza.
Pentru toti participantii la atelier, cunoasterea limbii engleze este preferabila.

Procedura de selectie si data limita: Participantii vor fi selectati de catre comisia de experti a proiectului, in baza de CV si scenariile pentru reportaje.

Data limita de depunere a dosarelor de participare este 20 martie, 2004.
Rezultatele selectiei vor fi anuntate in perioada 22-24 martie.

Informatii suplimentare:
Centrul pentru Arta Contemporana, Chisinau
Str. Independentei, 1.Tel/fax: 772507
E-mail: ksak.info@mail.md sau artwatt@lycos.comKSA:K 1996-2012
ksak.info@mail.md

KSA:K HOME Kinovari Imitatzia Virtual Expo Identity Signs Virtual Expo Virtual Museum Collection 1996-99 Huge collection : bio : works of artists from Moldova